Бразилската звезда на “Ботев” (Пд) Вандер, който бе отстранен от първия отбор, имал своите причини да върти номера на ръководството. В последните месеци сериозен интерес към него има от два турски първодивизионни отбора и играчът искал да бъде продаден.

От “Ботев” обаче не бяха съгласни, тъй като бразилецът бе един от най-стабилните футболисти. Именно за това Вандер започнал с непрофесионалното си поведение, като целта му е да скъса нервите на ръководството и то да клекне за трансфер.

Освен с постоянното размотаване по заведенията и скатаването в тренировъчния процес Вандер намери и друг начин да ядоса началниците си. Оказа се, че той е навъртял огромен километраж на служебния автомобил даден му от “Ботев”.

Хора от клуба засекли, че на ден му се пада по 70-80 километра, или иначе казано 6000 километра за три месеца. Тези показатели обаче са немислими за Пловдив и то за професионален футболист, който не би трябвало да прекарва деня си зад волана. От ръководството подозират, че той често е преотстъпвал возилото на свои приятели, а другото обяснение е, че е отскачал за нощни запивания в съседните градове, като по този начин се е опазвал от риска да го заловят в крачка.