Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Президентът на Миньор (Перник) Никифор Вангелов заяви пред БЛИЦ, че е загубил 500 000 лева за две години от телевизионни права. Той коментира и информациите за евентуално негово оттегляне от клуба, като заяви, че няма намерение да изоставя отбора, макар често да се е замислял за този вариант. Вангелов е недоволен от работата на БФС, но не смята, че Христо Стоичков, Наско Сираков или някой друг от Четвъртите в света може да промени ситуацията.

“Слуховете за моето оттегляне са отдавна, но аз категорично нямам намерение да напускам отбора. Замислял съм се много пъти заради всичко, което се случва в българския футбол. Обслужват се интересите на определени отбори, но Стоичков, Сираков или някой друг около тях няма как да оправи футбола в България. Борислав Михайлов просто е пуснат там и опитва да угоди на всички. Трябва мениджър, който разбира от бизнес. В цял свят футболът е бизнес и се печели от него, само в България - не. Продават се артикули, има публика. Тук няма нищо. Как да накараме децата да играят футбол, когато виждат какво се случва”, започна Никифор Вангелов.

“Знаете ли, че само от телевизионните права Миньор загуби 500 000 лева за две години? Миналия сезон bTV не си плати последната вноска, сега очаквам и БНТ да не плати. И не само това. Славия ни се подиграва с Дани Златков. Не ми пука за него. Без него защитата ни е по-добра и смазахме всички грандове, но защо да е така? БФС продължава да държи поръчкови съдии, които да ни отрежат главите”, добави президентът на Миньор.

Относно мача с Лудогорец, в който Миньор излезе с юношите и загуби с 0:7, Вангелов заяви: “Една седмица преди мача казах, че ще изляза с юношите. Никой не се обади, никой не ме потърси. Никой не изрази мнение дали да излезем с юношите и ние го направихме. Ахмед Ахмед и Стоян Денев продължават да свирят мачове. Аз какво да сторя? Какво ли не направиха срещу нас. В мача с Литекс (2:2) първо измислен фаул на границата на наказателното поле, а после дузпа в продължението на мача.”

Никифор Вангелов допълни, че Миньор няма да има никакви проблеми с вземане на лиценз за следващият сезон и тимът ще участва в “А” група. Президентът на перничани завърши с хубава новина за всички жители на града: “Минаха две седмици от земетресенията , а хората още са в шок от случилото се. Искам малко да се успокоят, да се зарадват. Затова организирам в петък (8 юни) концерт на площада. Участие ще вземат Слави Трифонов, Куку-бенд, Миро и Дивна, Андреа, Ивана и още много.”
Юри Славчев/БЛИЦ