Президентът на Миньор (Перник) Никифор Вангелов написа на стената си в социалната мрежа "Фейсбук", че всеки може да го пре(о)даде, но никой не може да го купи.

В интернет страницата на "жълто-черните" пък бе публикувана декларация от боса:

Аз няма от какво да се срамувам. Напротив – за всичко, направено и постигнато в Перник по отношение на футбола – мога да се гордея.

Да, може Миньор да е на предпоследно място във временното класиране в момента, но това не значи, че няма поводи за гордост.

Както и да разглеждам думата "миньор" буди в мен чувство на значимост. Неотдавна целият свят тръпнеше заедно с миньорите на Чили, с тяхната съдба. Никой в България не се сети, че и тук съществува такава професия, че и тук хиляди хора работят на стотици метри под земята. Никой не се сети за децата на загиналите миньори.

Да, обаче, цяла България разбра от Стефан Тошев, че "Мачовете на "Стадиона на мира" в Перник са не само зрелищни, но очевидно и съмнителни."

Не мога да позволя на никой да опетнява това име, защото е много лесно от топлото си кабинетче да хвърляш думи, опетняващи някого, трудното е да създадеш нещо, каквото и да било.

Ако направим една ретроспекция на случващото се в българския футбол може да забележим доста факти, показващи, че никой не иска Миньор да бъде част от футболния елит. Кой – "шампионите" от Черноморец, които не знаят как да ни победят, "Левски" (с Ангел Ангелов в състава), "Литекс" – с червен картон и дузпа във всеки мач.

Не, не се оправдавам за незавидната позиция на отбора, а споделям с вас, това, което мисля.

НЕ МЕ ЗАБРАВЯЙТЕ! АЗ НИКОГА НЯМА ДА ВИ ПРЕДАМ!