Известният футболист и сървайвър Ваня Джаферович полетя на медицинския хеликоптер на застрахователна компания в подкрепа на борбата с тежките инциденти на пътя. Той използва полета над облаците, за да се помоли и за любимия си национален отбор, този на Хърватия, които ще се изправят на финала за световната купа срещу Франция. Броени часове преди хърватите да детронират отбора на Англия, Джаферович се качи на борда на въздушната линейка, за да подкрепи каузата. 

Присъствието на Джаферович истински изненада негов фен, който спечели игра във Фейсбук – 18-годишният Петър Николов. И двамата признаха, че за тях се е сбъднала една мечта – да полетят с хеликоптер.

„От високо всичко се вижда, видяхме Витоша, къщи с басейни. Сега осъзнах какво предимство е хеликоптера, особено когато трябва да се окаже навременна помощ. За него няма задръствания, няма препятствия и е бърз“, с ентусиазъм разказа Петър.

На изпроводяк Джаферович направи и прогноза за финала, като естествено заложи на Хърватия, прогноза, която той е направил много преди старта на Световното първенство.