Едни от най-големите легенди на Черно море - Божил Колев, Тодор Марев и Илиан Илиев, определиха пред „Петел“ кончината на Иван Василев като голяма загуба за футбола във Варна.

Както вече стана ясно, Василев почина на 82 години днес. Той беше футболист и треньор на Черно море, както и играч на ЦСКА, с който стана шампион на България и носител на Купата и стигна до полуфинал в КЕШ.

„Повече от 55 години от живота ми преминаха с Иван Василев. Като млад футболист играх с него в Черно море, после стана и кръстник на сватбата ми. Водехме заедно Черно море, Добруджа, бяхме много близки, бяхме приятели. Ще запазя само хубави спомени с него. Имаше много контакти, беше не само спортна, но и обществена личност. Голям и истински черноморец, ще бъде пример за подражание на поколенията черноморци“, заяви за „Петел“ Божил Колев.

„Когато влязох в мъжете, се засякох с Иван Василев. На терена беше до мен като десен бек, прекрасен футболист. После като млад треньор направи юношите старша възраст на клуба втори в България. През пролетта на 1977 г. го върнаха в Черно море от Белослав и месеци по-късно под негово ръководство се завърнахме в „А“ група. Имаше безспорни треньорски качества и тънък подход към всеки футболист. В следващите две години в елита с него записахме знакови победи, една от които над Левски с 3:1 на пълния „Юрий Гагарин“. Бяхме отбор, с който всички се съобразяват в групата на майсторите. Иван Василев е израснал в Черно море, носеше достойно черноморското в себе си и с оглед на заслугите му към клуба, се е увековечил в историята му“, каза Тодор Марев.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

„Смъртта на бате Иван е голяма загуба за футбола във Варна. Остави ярка футболна диря на „Тича“ и „Армията“, а след кариерата си бе добър треньор и разпознаваема обществена личност. Той беше човек, готов да помогне на всеки. Не мога да повярвам, че вече няма да го виждам. Та ние до вчера бяхме заедно, събирахме се, говорихме си за футбол, шегувахме се“, коментира настоящият треньор на Черно море Илиан Илиев.

Божил Колев, Тодор Марев и Илиев изразяват своите съболезнования на семейството и близките на Иван Василев.

Екипът на БЛИЦ също изказва искрени съболезнования на семейството на Иван Василев.


Снимка: petel.bg