Сборен отбор от футболни ветерани на Черно море и Спартак (Варна) спечелиха сребърните медали на традиционния турнир по футзал, който се проведе в Костинещи (Румъния) през уикенда. Този път изданието на надпреварата за "Купа Костинещи" бе доста силно, като за първи път в него стартираха 6 отбора. Тимовете, които се включиха в състезанието, бяха с класа от преди година, когато варненци триумфираха с "Купа Костинещи".

Ексфутболистите от морската столица играха доста силно и завършиха групата на първо място с победа с 5:4 над сборен отбор от Сърбия.

Интересното е, че българите трябваше да играят първата си среща само 25 минути след пристигането си на румънска земя. Нямаше достатъчно време за загрявка и двама от опитните футболисти в състава на ветераните получиха тежки контузии. Валентин Станчев и Милен Петков не взеха участие в останалите две срещи заради разтежения, като Петков дори не успя да завърши първия мач. Във втората среща варненци спечелиха на дузпи срещу тима от Констанца. В редовното време двата тима завършиха наравно 3:3, като българите се оказаха по-точни от своите съперници.

Така финалът от миналата година се повтори. През 2011-а българите играха отново срещу тима от Костинещи в спора за първото място. Този път обаче съдбата не бе благосклонна към варненци и те отстъпиха драматично с 4:5. Победното попадение за румънците падна в последните секунди на срещата. Така варненци завършиха на второ място в турнира. Георги Иванов–Геша взе приза за най-техничен състезател.

Съставът на сборния тим от Варна: Красимир Лазаров, Георги Иванов – Геша, Стефан Дончев, Явор Софрониев, Валентин Станчев, Милен Петков, Тунджай Керемидов, Димитър Трендафилов, Димитър Илиев и др.
Треньори: Стефан Богомилов, Пепи Петров