Ботев (Враца) записа изразителна победа с 5:1 срещу Славия в контролна среща. Над всички в мача беше Даниел Васев, който три месеца лекуваше контузия, но вече е напълно здрав и готов да помага на тима си в двубоите от Втора лига. Срещу бившия си отбор Славия халфът блесна с два гола и асистенция. За "белите" играха резерви и няколко юноши.

Мачът във Враца започна с домакински натиск. В 14-ата минута самостоятелен рейд на Ивайло Цветанов отдясно завърши с добро подаване към Даниел Васев, който от десетина метра отбеляза за 1:0. В 17-ата пас на Павел Петков отново бе посрещнат от Васев и той покачи на 2:0. Само две минути след това Васев изведе зад защитата на Славия Ивайло Цветанов, който вкара за 3:0.

В 29-ата Георг Илиев нацели страничната греда на вратата на домакините. В 37-ата минута съдията Илиян Маринов даде дузпа на Ботев (Враца) за фаул срещу Павел Петков. От бялата точка за 4:0 точен бе завърналият се след тежка контузия Христо Спасов.

При първата си атака след почивката Славия стигна до попадение. В 47-aта минута Емил Стоев засече от въздуха центриране отдясно и вкара почетен гол - 4:1.

В 88-ата минута Тодор Чаворски оформи крайното 5:1, разписвайки се след асистенция на брата на Божидар Краев - Адриан.