Албанският нападател на Литекс Армандо Ваюши беше обявен за най-добрия футболист на 16 кръг на “А” група, след като вкара двата гола за тима си при победата с 2:0 над ЦСКА. 21-годишният играч на “оранжевите” събра 12 гласа в анкетата на Пресклуб “България, а след него останаха Базил де Карвальо от “Левски” с 9 гласа и Марселиньо от Лудогорец с 2.
 
“Изненадах се от победата над ЦСКА. Литекс не беше побеждавал “червените” в София от 11 години и заради това бях изненадан. Аз харесвам ЦСКА още времето, когато играех в Албания. Футболът в България е по-силен от този в родината ми”, заяви Ваюши.
 
“Основната ни цел е Купата на България и се надявам да победим “Левски”, след като се наложихме над ЦСКА. По-добре е, че мачовете в турнира имат реванши. Трябва да се потрудим, за да си осигурим участие в евротурнирите”, допълни албанецът.
 
“Дали ще напусна Литекс зависи от офертата и от това дали тя устройва не само мен, но и моят клуб. Последната дума ще има Гриша Ганчев. Литекс има добър отбор и бих останал в клуба”, разкри играчът на ловчанлии.
 
“Христо Стоичков е най-добрият треньор, с който съм работил. Радостен съм, че работя с такава легенда. Малко е строг, но това е добре за младите играчи. Трябва да има дисциплина”, призна нападателят.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ