Литекс се уреди с ново попълнение преди визитата на Лудогорец. Става въпрос за албанеца Едон Хасани. Полузащитникът дойде при „оранжевите" още през лятото, но не успя да се наложи в състава, както стори неговият сънародник Армандо Ваюши. Младежкият национал Хасани изигра едва 3 мача за ловчанлии през есента, като се появяваше като резерва.

През зимната пауза Литекс привлече бразилците Ванжер и Жуниор, което сериозно усложни нещата с местата за легионери. Според правилниците на БФС отборите имат право да запишат едва трима иностранци извън ЕС. Заради наличието и на Армандо Ваюши, който се бе утвърдил сред титулярите, Хасани трябваше да остане без картотека за пролетта. Въпреки липсата на права да играе в официалните мачове юношата на Влазня (Шкодра) остана в града на люляците, пише "Тема спорт". Ръководството на Литекс обаче задейства процедура по изваждането на български паспорт на Ваюши, за да освободи място за сънародника му.

Интересното е, че през есента същото нещо направиха и от Лудогорец за бразилците си Марселиньо, Кишада и Шоко. Така тримата не заемат квоти за чужденци извън ЕС. Армандо Ваюши може да се похвали с български паспорт от 1 април. Така той стана вторият легионер в Литекс след контузения капитан Небойша Йеленкович, който има такъв документ. Важно е да се уточни обаче, че крилото няма право да играе за България, тъй като вече е младежки национал на Албания.

Освободената квота ще бъде заета от Едон Хасани. „Оранжевите" вече са подали цялата необходима документация в БФС, за да може 21-годишният албанец да получи картотека. Очаква се това да стане още за домакинството на Етър в сряда.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ