Един от важните играчи на Франция отпадна от състава на Дидие Дешан за предстоящата световна квалификация срещу България. Двубоят от Група „А“ ще се играе в събота (7 октомври) от 21:45 часа. Дешан обаче се оказа, че няма да може да ползва лидера на защитата си Лоран Косчелни от Арсенал заради контузия на ахилеса, която остави 32-годишния бранител в Лондон за лечение.

На мястото на Косчелни селекционерът на „петлите“ извика Адил Рами от Олимпик (Марсилия). 31-годишният бивш защитник на Валенсия, Милан и Севиля е известен повече като гаджето на Памела Андерсън, отколкото с изявите си на терена.

Франция ще пристигне в София без още трима играчи, които са на обща стойност 268 милиона евро. Един от тях е най-скъпият защитник в света Бенжамен Менди (23 г.), за когото Манчестър Сити през това лято брои на Монако 58 милиона евро. Другите двама са Пол Погба и Усман Дембеле. През миналото лято Погба (24 г.) смени Ювентус с Манчестър Юнайтед срещу 105 милиона евро плюс допълнителни бонуси за още 5 млн. 20-годишният Дембеле пък през това лято беше продаден от Борусия (Дортмунд) на Барселона за 105 милиона евро и още 40 млн. допълнителни бонуси.

Както е известно, Франция е лидер в нашата квалификационна група със 17 точки. На второ място е Швеция с 16. Следват Холандия (13 т.) и България (12 т.). На последните две места са Люксембург и Беларус с по 5 точки.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​