Феновете на Левски и управата на клуба ще проведат среща. Това стана ясно от публикация на официалния сайт на Националния клуб на привържениците на „сините“.

Срещата ще се проведе на 19 януари от 12:00 часа на стадион „Георги Аспарухов“. Темата на разговора ще бъде официализиране на отношенията между клуба и феновете в дългосрочен план.

Winbet - победата е емоция! (18+)

СЪОБЩЕНИЕТО НА НКП НА ЛЕВСКИ БЕЗ РЕДАКТОРСКА НАМЕСА
Уважаеми левскари,

След почти половин година чакане и липса на отговор, ръководството на ПФК „Левски“ АД откликна на поканата ни за среща на тема: „ПРЕДЛОЖЕНИЕ ЗА ПОСТИГАНЕ НА ДОГОВОРЕНОСТ ЧРЕЗ ОФИЦИАЛИЗИРАНЕ НА ОТНОШЕНИЯТА МЕЖДУ ПФК „ЛЕВСКИ“ И НКП „ЛЕВСКИ“ В ДЪЛГОСРОЧЕН ПЛАН“. Изпълнителният директор на Клуба се свърза с нас и ни покани на среща, без да бъде формулирана тема от тяхна страна. Поканата е към УС на НКП на "Левски". В съответствие с принципите и политиката на прозрачност и широка представителност, които НКП на "Левски" отстоява, каним всички лидери на националните и регионални структури на левскарите в България и чужбина. Срещата ще се състои на 19-ти януари 2020 година, от 12:00 часа на стадион „Георги Аспарухов“.

Фактология по случая:

Искаме да Ви припомним, че в края на месец юли 2019 година управителният съвет на „Националния клуб на привържениците на Левски“ отправи официална, писмена покана към собствениците и ръководството на ПФК „Левски“ АД за среща.

Ние настоявахме срещата да се състои в дома на ФК „Левски“ – стадион „Георги Аспарухов“, като задължително условие беше, от една страна да има широка представителност от левскарските среди в лицето на УС на НКП на „Левски“ и лидерите на регионалните структури на привържениците от страната и чужбина и, от друга страна, собственикът на Нове холдинг, собственикът на мажоритарния пакет от акциите на ПФК „Левски“ АД и изпълнителният директор на ПФК „Левски“ АД.

Целта на срещата беше (и си остава) да представим за разглеждане, обсъждане, доработване и приемане на концепция за дългосрочно сътрудничество между организираните привърженици на Левски и Професионалния футболен клуб.

Не ни е известно, какви са причините, но поканата ни остана без отговор.

В средата на месец август 2019 година, изпратихме втора, писмена покана за среща. Резултатът беше същия.

На 3-ти септември 2019 година, НКП на „Левски“ публикува на официалния си сайт документът, който така и не стигна до представяне и обсъждане с ръководството на ПФК. Отново от Клуба не реагираха по никакъв начин.

На 22-ри октомври 2019 година, във връзка със скандалните инциденти около футболната среща между отборите на България и Англия (проведена в град София на 14.10.2019 година) и последвалата ги кампания от масови арести и административни наказания на привърженици на "Левски", които за пореден път бяха удобно „посочени“ като „Главните виновници“ за проблема, решихме да инициираме един широк дебат, в който да поканим за участие представители на всички заинтересовани страни, в т.ч. отговорните членове на правителството, ММС и МВР, както и БФС, общинските власти и представители на всички клубове на привърженици на останалите отбори в страната. (кликнете тук)

На 25-ти октомври 2019 година дадохме пресконференция, на която "Националният клуб на привържениците на Левски" представи отчет за дейността си и анонсира стратегията си за съвместна работа с ПФК "Левски" в дългосрочен план, чиято основна цел е свеждането на инцидентите с привърженици на любимия клуб до минимум. Отново ПФК останаха безмълвни. (видео от пресконференцията)

Както и започнахме в началото, макар и изненадващо за нас след толкова време неглижиране и мълчание, все пак такава среща ще се състои.

Не знаем причините за това преобразяване в поведението на ПФК, само може да се досещаме, но ние никога не бягаме от диалог когато става въпрос за "Левски".

Няма да го направим и сега.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020