Френският специалист Робер Боавен, който е желан от ЦСКА за директор на школата, ще пристигне в България през следващата седмица. Той организира лагер за деца на спортната база в Оброчище (Варненско), който ще се проведе от 4 до 9 юли.

Моментът е удобен за „армейците“ да проведат преговори с Боавен за евентуалното му ангажиране като шеф на ДЮШ, съобщава „Тема Спорт“. Французинът е добре утвърдено име, който е развил своя методология, а опитът му в тази сфера е 40-годишен.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Боявен беше първият директор на Академия Литекс при стартирането на проекта през 2006 г. Той е работил също така в Катар, Камерун, Амиен, Гренобъл и Ал Ахли.

В школата на ЦСКА ще има големи промени, след като договорът на досегашния шеф Пауло Кардозо изтича в края на юни и няма да бъде подновен. Двегодишният престой на португалеца не беше успешен и раздялата е очаквана.

В следващите дни се очаква да има развитие около директорския пост. Има и малка вероятност ЦСКА да се обърне към български специалист. Преди Кардозо ДЮШ на „Армията“ се оглавяваше от Стефан Яръмов. Тепърва ще има и рокади в треньорския състав. Скаутите Сашо Борисов и Александър Йорданов вече се разделиха с клуба, за което БЛИЦ информира преди два дни.