ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Важни гостувания предстоят на два от трите отбора в челото на класирането ЦСКА и Лудогорец днес.

От 16:30 часа разградчани излизат срещу Локомотив (Пловдив). Възпитаниците на Георги Дерменджиев нямат грешна стъпка от старта на пролетта, записвайки пет последователни успеха, като са в серия и от четири поредни сухи мрежи. „Зелените“ се класираха и за полуфиналите в турнира за Sesame Купа на България, където ще срещнат Хебър.

От своя страна Локомотив на наскоро подписалия нов договор старши треньор Александър Томаш излиза в търсене на трета последователна победа след успехите над Етър и Славия. „Черно-белите“ са пети с 47 точки, на четири от четвъртия Левски, който вече изигра мача си от кръга.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Шампионите са отборът с най-много отбелязани голове през този сезон до момента в efbet Лига. Те са вкарали цели 63 попадения и са допуснали само 13 в своята врата. Така Лудогорец е с голова разлика от +50 и е много пред останалите отбори по този показател.

Александър Томаш няма да може да разчита на Йоан Баи и Калоян Костов за тази среща, след като и двамата са контузени. В състава на разградчани проблемите са свързани с Антон Недялков и Тодор Неделев, които са аут поради травми.

Това ще бъде общо трети мач между двата тима през този сезон. В 11-ия кръг Лудогорец и Локомотив направиха 1:1 в Разград, а след това се изправиха и в турнира за Sesame Купа на България. Тогава обаче „орлите“ бяха безкомпромисни и се наложиха с 4:0. Последната среща на „Лаута“ датира от ноември 2022-а година, когато гостите печелят с 3:2.

От 19:00 часа ЦСКА гостува на другия Локомотив в родния елит - този от София.

Проблемите за домакините са свързани с контузените Александър Любенов и Валентин Николов. Под въпрос за днешната среща е и Бубакар Гайе, което означава, че най-вероятно под рамката ще застане 21-годишният Жарко Истатков. Добрата новина в лагера на "железничарите” е, че след изтърпяно наказание се завръщат Красимир Милошев, Симеон Мечев и Ивайло Найденов.
 
ЦСКА ще бъде без контузения Тобиас Хайнц, а под въпрос е участието на Юрген Матай, Мартин Стойчев и Иван Турицов, които също лекуват травми. Двама от основните играчи на "червените" пък трябва да бъдат много внимателни, тъй като "висят" с по 8 картона и при следващ такъв рискуват да пропуснат следващите два мача.

Днешната програма започва в 14:00 часа с двубоя Ботев (Враца) - Хебър.