Защитникът Мено Кох и дефанзивният халф Амос Юга със сигурност ще пропуснат не само мача за Суперкупата на България срещу Лудогорец в събота, но и първия мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конфедерациите, информира „Тема Спорт“.

Първият двубой от евротурнирите за „червените“ е на 22 юли (четвъртък) на стадион „Българска армия“, а съперник ще бъде победителят от сблъсъка между македонския Струга и латвийския Лиепая (1:1 в първия мач).

Според информацията, Кох няма да може да тренира пълноценно поне още една седмица и е много вероятно дори да пропусне първия кръг от новия сезон на efbet Лигата.

Ситуацията с Амос Юга е идентична и той няма да може да води подготовка на пълни натоварвания още няколко дни.

Спортно-техническият щаб на ЦСКА обаче ще направи всичко възможно да вдигне на крака французина Тибо Вион за мача за Суперкупата с Лудогорец в събота.

От вчера той започна бегови упражнения, като се подготвя извън основната група. Очаква се той да тренира пълноценно в петък. Старши треньорът Любослав Пенев се надява Вион да е готов за мача с Лудогорец и да попадне в групата.

Със сигурност в групата за двубоя с разградчани няма да попадне резервният страж Димитър Евтимов. Вчера с тима не тренира и Бисмарк Чарлс.

Добрата новина за “армейците” е, че Ахмед Ахмедов е напълно възстановен. По всяка вероятност обаче той ще остане на скамейката за сметка на Жорди Кайседо и ще го замени в хода на мача, тъй като еквадорецът не е в оптимално физическо състояние.