"Левски" подготвя изключително мащабна селекция за лятото. Шефовете на "сините" са готови да заделят почти изцяло сумата, която влиза в хазната от новия договор с "ВТБ Кепитъл" за привличането на нови футболисти. Както е известно, по договор руснаците наливат по 1,5 милиона евро на сезон в клуба. Отделно от това "М-Тел" също инвестира около 500 хиляди лева.

Голяма част от тези пари ще отидат за селекция, след като на "Герена" вече стартираха чистка. Договорът на Сержиньо Грийн не е подновен, а Дарко Тасевски вече е продаден на Ирони Кирият Шмона. След всичко това новият треньор Илиан Илиев е получил гаранции, че ще може да привлече голяма част от набелязаните играчи, пише "Меридиан Мач".

Разбира се, отново ще се заложи и на свободни трансфери, като Станислав Ангелов. Този път обаче за разлика от предходни години ще бъдат взети и качествени футболисти, които ще струват пари. За целта главният скаут на тима Дончо Донев бе в чужбина и оглежда играчи.

Както е известно, в последнита два тансферни процореца в "Левски" бяха привлечени предимно свободни агенти. Едни от малкото играчи, за които бе платена трансфена сума са Орлин Старокин и Сьорд Арс. Вторият обаче скоропостижно бе запратен в Китай само след 6 месеца на "Герена".