Футболният мениджър Петьо Костадинов, който е агент на Ивайло Чочев, потвърди новината на БЛИЦ, че западни грандове следят халфа на ЦСКА. Той разкри, че най-вероятно на Чочев скоро ще бъде предложен нов договор с “червените”. В момента футболистът получава 3500 лева на месец на “Българска армия”.
 
“По моя оценка Чочев направи блестящо представяне през есенния полусезон, с постоянен възход. За мен мачът му срещу “Левски” в реванша за Купата беше най-силната му продукция до този момент. Меко казано е да заявим, че няма интерес към него от западни клубове. Той беше наблюдаван през абсолютно цялата есен! Но е добре да се знае, че нито за момент не е стоял въпросът за продажбата на Ивайло ей така само защото някой си мисли, че в клуба има непреодолими финансови проблеми. Действително наблюденията над него са от изключително големи клубове, някои даже са го гледали по 4-5 пъти. Но засега той остава”, заяви Костадинов пред “Тема Спорт”.
 
“Що се отнася до заплатата му в ЦСКА – мисля, че там може да има движение в съвсем близко време. Има индикации за това. Един от двигателите на процесите по стабилизирането на клуба спомена, че това ще се случи. Най-хубавото е, че Чочев не е поставял нито за секунда въпроса дали има възможност да му се актуализира заплатата. Заради своя морал той няма как да не бъде възнаграден рано или късно”, категоричен е агентът на халфа.