Юношите на младша на ЦСКА и "Левски", родени 1997 г., направиха 0:0 в мача на откриването на международния турнир "Ваканция-2013" в Несебър.

На стадиона в Равда цареше заряд, напрежение и битка, типични за вечното дерби на родния футбол, пише viasport. И една сцепена вежда на централния нападател на "сините" Марио Христов след центриране при игра на "втория етаж". Повечето ситуации пред двете врати възникнаха именно след статични положения.

Двата съперника, които в столичното първенство и турнира за Купата на БФС размениха по една победа и направиха реми, сътвориха по две-три възможности за гол. Най-чистата пропусна Виктор Василев от Левски, който от малкия пеналт прати топката над рамката.

Треньорите на двата тима - Христо Марашлиев на ЦСКА и Антон Кирилов на "Левски", използваха турнира, за да дадат шанс на повече момчета. Кирилов пусна всичките си 22-ма футболисти, на почти толкова заложи и Марашлиев, лишен от няколко основни футболисти, които са с по-големите в тима в Елитната до 17 г. С тимовете си са поуморените национали (4-има при "сините", един за "червените"), които допреди броени дни защитаваха родния герб с България U17 на турнира за Каспийската купа в Баку.