В първата си проверка от зимната подготовка за пролетния дял от Югозападна "В" група Велбъжд (Кюстендил) се наложи категорично с 9:2 срещу непретенциозния състав от Областна група "Осогово" - Спортист (Слокощица). Както е известно, вчера 9 попадения в проверка вкара и ЦСКА - срещу Миньор (Бобов дол).

На терена в село Копиловци при температура около -7 градуса отборите на Велбъжд и Спортист демонстрираха интересна игра, като първото полувреме завърши при резултат 2:2.

През втората част играчите на Валентин Казачки значително вдигнаха оборотите и отбелязаха 6 безответни гола, с което фиксираха и крайното 9:2, информира e-79. За Велбъжд 4 попадения вкара капитанът Бисер Методиев, Кристиян Веселинов се отчете с два, а по едно отбелязаха Наков, Кръстев и Яшари.

Общо 20 футболисти използва в днешната контрола кюстендилският наставник Валентин Казачки, който уточни, че на четирима не е разчитал, тъй като са болни. Следващата контрола на Велбъжд е в сряда – 27 януари, когато посрещат отново в Копиловци състава на Германея (Сапарева баня). /БЛИЦ