Двата футболни отбора на Кюстендил се изправиха един срещу друг в двубой за Купата на Аматьорската футболна лига. На стадион „Странджа“ ФК Велбъжд посрещна ФК Кюстендил, който в последните няколко години е неизменен победител в областната група „Осогово“. Играчите на двата състава поднесоха на зрителите интересен, динамичен и оспорван мач, с доста положения, но за жалост само едно бе оползотворено на сто процента, пише "Вяра". В 59-ата минута Христо Гоговски бе точен за победителите за крайното 1:0, пращайки топката зад гърба на Атанас Атанасов.

Треньорът на Велбъжд Юлиян Кръстев даде шанс за изява на играчите, които по-малко участват в срещите от Югозападната „В“ група. Любопитното бе, че като нападател на терена в 70-ата минута се появи титулярният вратар на отбора и капитан Кирил Кирилов. Той дори отбеляза гол, но той бе отменен заради засада. За ФК Кюстендил най-близо до реализиране на попадение във вратата пазена от Радослав Димитров бяха Иво Максимов и Явор Димитров, но не бяха точни в завършващия изстрел.

В спор за определянето на представителя на Кюстендилска област в турнира за Купата на АФЛ, Велбъжд ще гостува на 24 септември на Германея в Сапарева баня.