Берое приема Монтана днес от 16:30 часа в мач от 19-ия кръг в "А" група. Старозагорци имат идеална възможност да се възползват от грешките на Лудогорец и "Левски" и да се залепят плътно зад тях. При победа над Монтана тимът на Петър Хубчев ще бъде само на 2 точки зад челниците, а освен това ще се изравни с третия Литекс, който има 33 т.

Гостите от "Огоста" са в тежка серия от 8 поредни мача без победа. Новият треньор Емил Велев все още няма победа с Монтана. Преди гостуването в Стара Загора Кокала изрази разочарованието си от съдийството в трите мача, в които води тима. Припомняме, че във всеки един от тях имаше реферски грешки в ущърб на Монтана. Черешката на тортата беше на стадион „Славия“, когато беше отсъдена дузпа за „белите“, реализирана от Антон Карачанков в добавеното време. "Направо не мога да разбера какво става. И трите мача, в които водя Монтана, сме ощетени, и то не малко. Направо смешна работа. Върхът на всичко беше срещу Славия. Ако дадеш дузпа в 91-ата минута, трябва да си на 1000 процента сигурен. С други думи някой трябва да му е извадено окото или откъснат крака. То дори нямаше докосване“, посочи Емил Велев пред „Меридиан Мач“.

„Ясно е, че гостуването ни на Берое ще е тежко. Играем със силен отбор. Надявам се, че този път съдийството да е на ниво. Има обаче нещо, което не ми дава мира. Оказа се, че пак ще ни свири един с голяма глава от Велико Търново. Бинев ли е, Денев ли (б.р. - Кокала визира съдията Стоян Денев, който ще бъде допълнителен асистент в Стара Загора днес. Същият беше зад вратата и на мача на Монтана с „белите“). Единствен той видя онази дузпа фантом срещу Славия и сега пак ни го пращат на нас...“, недоволен е Кокала.

Монтана е на дъното в "А" група, но е един от най-неудобните съперници на Берое. Миналия сезон двата отбора завършиха 0:0 под Аязмото, а на "Огоста" домакините победиха избраниците на Петър Хубчев с 1:0.

Наставникът на Берое не даде почивка на футболистите си след победата с 1:0 над "Левски", като това се направи с цел неговите момчета да бъдат максимално концентрирани и да не се отпускат до края на календарната година. Очаква се Хубчев да направи няколко промени в стартовия състав. Най-вероятно младият Емин Ахмед отново ще е титуляр. Той остави добри впечатления при победата над "Левски". Националът Атанас Зехиров е почти възстановен след претърпяна през септември операция от херния, но спортно-техническото ръководство на домакините ще го съхрани, за да може да го използва за домакинството на Черно море за Купата в средата на следващата седмица.

Емил Велев пък има доста кадрови проблеми, като едва запълни групата за мача. Освен контузените Пашов, Михов и Киров, двубоят пропуска и Станислав Генчев, който е наказан. Добрата новина все пак е завръщането на Янко Ангелов, който от няколко дни тренира отново на пълни обороти.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016