Защитникът на ЦСКА Жереми Родригес е пред трансфер в Локомотив (Сф), научи БЛИЦ. 32-годишният французин се оказа излишен в плановете на новия старши треньор на “армейците” Миодраг Йешич и веднага потърси ново развитие на кариерата си. Емил Велев вече е говорил с бранителя, чиито качества познава отлично от съвместната им работа в Локомотив (Пловдив).

С привличането на опитния французин Кокала ще реши до голяма степен проблемите си в защита. Велев освободи Йордан Върбанов и именно на негово място планира да пуска Жереми. Шефовете на ЦСКА няма да спъват трансфера в “Надежда”. Единствената пречка обаче са трансферните правилници. Според тях Родригес няма право да играе в три тима от едно първенство в една спортно-състезателна година. Както е известно, той започна сезона в Локомотив (Пд), преди през август да премине в ЦСКА.

За да реши проблема босът на столичното Локо Николай Гигов е наредил на юриста на клуба Михаил Михайлов да се обърне с питане до УЕФА и да се опита да измоли разрешение французинът да рита за “червено-черните”.
Родригес е играл освен в пловдивското Локо и ЦСКА, и във френските Безансон, Гьонон, Булон, както и кипърските АЕЛ и Неа Саламина. В “А” група има над 50 мача и 2 гола.

В Локомотив идва и гигант от Камерун. Високият 195 сантиметра Мартен Абена получи виза за България и е очакван на тренировки в “Надежда” Дефанзивният халф вече игра една контрола за “железничарите” през август. Абена взе участие при победата над Роковски с 2:0, но после бе освободен с обещанието да се върне през зимната пауза.

Абена е 26-годишен и е играл една година в чешкия гранд Спарта (Прага). Преди това се е подвизавал и в гръцкия Шкода (Ксанти) и словашкия Дунайска стреда. Милен Димитров/БЛИЦ

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА
"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ