Треньорът на Локомотив (София) Емил Велев похвали футболистите си за постигнатата ценна победа с 1:0 над Славия в малкото столично дерби от 21-ия кръг на "А" група, състояло се в Своге. Кокала също така изрази съжаление, че няма да води отбора си от пейката срещу "Левски" в събота. Съдията Никола Попов изгони Велев на трибуните в днешната среща в Своге, тъй като наставникът на Локо (Сф) бурно му се нахвърли, искайки му обяснение защо е спрял атака на тима му, отсъждайки несъществуващ фаул за Славия.

"Понякога се случват и такива неща. Като видях, че неправилно беше свирен фаул срещу наш играч, а знаете, че на нас ни трябват точки, беше нормално да реагирам", каза Емил Велев.

"Заслужено спечелихме. Изиграхме добър мач. От самото начало до края бяхме максимално мотивирани. Бяхме опряни с гръб до стената и нямаше назад накъде повече да ходим. Във всички компоненти на играта надиграхме Славия. Създадохме и положения, от които не успяхме да отбележим, но се радвам, че все пак накрая реализирахме", добави Кокала.

"Съжалявам, че няма да съм на пейката срещу "Левски", но това няма да се отрази на отбора. Не мислим за Купата на България, а да оцелеем в "А" група. Маркиньос е контузен, така че нямаше как да вземе участие днес. Смятам до другата сряда да бъде готов, ако ни изненада да е готов за събота, ще е още по-добре", завърши наставникът на Локо (Сф).

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ