Новият почти сигурен шеф в Локомотив (Сф) Бойко Величков се е отказал от всичките си финансови претенции към клуба. Както е известно, бившият нападател дълги години се съдеше с Николай Гигов за неполучени пари по договора.

Стигна се до дълги съдебни спорове между двете страни, заплахи за отнемане на лиценза на клуба и т.н.
Сагата без край май вече е приключила, щом Величков се е навил да работи с своите доскорошни противници. Дори бащата на ексфутболиста, който движеше съдебните му дела с “червено-черните” е омекнал в позицията си. „Все още дължат пари и на Бойко и Добри Митов, които са от преди 10 години, но за тях сме постигнали вече някаква договорка. Не зная как до сега са получавали лиценз“, заяви наскоро адвокат Петър Величков.
Синът му иначе е играл още за "Левски", Литекс и ЦСКА, а за последно бе треньор на Локомотив (Мз).

"Все още не съм подписал, но се надявам много скоро и това да стане, защото нямаме разминавания с шефовете на Локомотив, каза Величков - младши. - Не съм напълно запознат с условията в момента, но пък познавам клуба, където изкарах 2 години. Още повече, че през последните години следя българския футбол и мисля, че съм наясно с нещата."

Бившият футболист допълни, че има доста нови идеи, но преди да ги осъществи трябва да разговаря с изпълнителния директор Георги Марков и треньора на първия тим Антон Велков.

"Преди да направя каквото и да е, ще трябва да го обсъдя с тях. Засега обаче не искам да казвам какво ще предприема, тъй като все още нямам договор", подчерта още Бойко.