В началото на юни Община Велико Търново ще регистрира нов футболен клуб Етър. Това съобщи кметът на старопрестолната столица Даниел Панов.

Новият тим ще започне от "В" група. Панов подчерта, че общината ще положи максимални усилия този отбор след три години да влезе в А група.

"Имаме ресурса и специалистите. Разполагаме и с един добър консултативен съвет от 15 души - доайени от Етър, които ще помагат като съветници в управлението на този отбор", отбеляза Панов.

Община Велико Търново е собственик на 34% от акциите на настоящия ПФК Етър 1924, а останалата собственост е на турския бизнесмен Фейзи Илханлъ.

"Подходихме действително много емоционално, когато отборът влезе в А група. Направихме ремонт на стадиона, за да може той да отговаря на изискванията.

Явно инвеститорът имаше други намерения, които не искам да оповестявам публично, но в момента виждате отборът на какво дередже е", заяви Панов, цитиран от "Тема спорт”.

"В момента продължават ремонтните дейности на стадион "Ивайло". Извършва се подмяна на тревната площ и на поливната система.

Ремонтът е на стойност 700 000 лева. С помощта на спонсори и дарители са подменени седалките и поставени 5000 допълнителни, подменена е изолацията, ремонтирани са съблекалните. Ремонтът е на стойност около 200 000 лева", завърши Панов.