Община Велико Търново ще кандидатства пред Министерството на младежта и спорта с проект относно терена западно до стадион „Ивайло”, на който преди години беше разположена ледената пързалка.
 
На 1 февруари 2010 г. между общината и фирма „Хоризонт-Иванов” беше подписан договор за инвестиционно намерение на фирмата. До ден днешен обаче дейности на терена от фирмата така и не са извършвани. Това е констатирала и комисия, назначена на 9 февруари със заповед на кмета Даниел Панов, информира sport-vt.com.
 
Комисията е излязла на 18 февруари с констативен протокол, придружен и със снимков материал, който показва, че на парцела не са извършвани никакви строително-ремонтни дейности. Община Велико Търново е изпратила вече до дружеството заявление за отказ от правото на строеж, което след подпис пред нотариус, трябва да бъде представено в общината.
 
Новият проект, с който Велико Търново ще кандидатства до 14 март пред спортното министерство, предвижда изграждането на игрище с изкуствена настилка, тренировъчно игрище с естествена трева и терен за хвърляне на диск, копие и гюле.