Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2

Шахтьор (Донецк) спечели Суперкупата на Украйна за трети път в историята си. На финала грандът победи градския съперник Металург с 2:0. В герои на мача се превърнаха бразилците Адриано и Дъглас, които вкараха двата гола, съответно в 5-ата и 35-ата минута.

За Металург като титуляри започнаха Велизар Димитров, Зе Соарес и Грегъри Нелсън. Бившият национал остана на терена до 81-ата минута, когато бе сменен от Иванко. Ексхалфът на Левски пък излезе на почивката, след като със слабите си изяви вбеси треньора Владимир Пятенко. Отделно от това бразилецът получи контузия и няколко минути игра с бинтована глава след сблъсък с Кучера.

Мачът започна със силен натиск на Шахтьор и в 5-ата минута капитанът Дарио Сърна намери с добро центриране Адриано, който откри. В 35-ата минута интригата в срещата почти бе убита, след като Дъглас Коста вкара втори гол за Шахтьор. Неговото попадение бе сходно с първия гол в мача. Този път обаче центрирането бе на Фернандиньо, след което бразилецът засече топката и я вкара във вратата на Металург.
В 50-ата минута Грегъри Нелсън можеше да намали, но шутът му премина на сантиметри от целта. В 68-ата минута Велизар Димитров засече прекрасно подаване със страхотно воле, но вратарят Пятов изби топката в корнер. Металург доигра финала с 10 души, след като Воловик бе изгонен в 87-ата минута с червен картон.
Двата отбора се изправиха един срещу друг и във финала за купата на страната, когато шампионът Шахтьор спечели с 2:1 след продължения.