Звездата на Металург (Донецк) Велизар Димитров претърпя операция в Барселона вчера. От месеци офанзивният халф постоянно играл с болки в аддукторите от твърдите терени, на които се играят двубоите в Украйна, пише национален ежедневник. Димитров стисна зъби и завърши шампионата, включително и финала за Купата на страната, загубен след 120 минути от Таврия с 2:3.
 
Заради аддукторите халфът не игра за националния в контролите с Белгия (1:2) и ЮАР (1:1) през май. Тогава треньорът Станимир Стоилов бе бесен, че е научил в последния момент. Но вчерашната операция доказа, че в никакъв случай не става въпрос за бойкот, а за наистина сериозен здравословен проблем у Димитров.
 
Мениджърът на национала Лъчезар Танев уреди медицинската интервенция при най-добрите лекари в барселонската клиника. Възстановяването ще продължи най-малко два месеца. Това със сигурност вади Димитров от контролата срещу Русия в средата на август, а вероятно и от първата евроквалификация срещу Англия на "Уембли". Но досега и селекционерът Стоилов никога не е залагал на Велизар като твърд титуляр./БЛИЦ