Според наставника на "моряците" Велизар Попов заради изкуствената истерия след победата на Черно море над Левски с 4:1 в България вече няма съдия, който да изкара мача между двата отбора от 28-ия кръг на „А" група през май на „Тича".

„Стана страшно. Кажете ми сега, от Космоса ли ще вземаме рефер, или от друга планета за този двубой? Напролет всички съдии ще свирят със страх на Левски, ЦСКА и Литекс, тъй като ще се стремят да не ги ощетят", коментира Попов пред варненската медия narodnodelo.bg.

Наставникът на Черно море смята, че истерията след успеха им за купата над шампиона е изкуствена, тъй като е целяла да отклони проблемите на Левски. „Всичко бе създадено умишлено, защото със същите играчи Левски бе шампион миналата година, а тази есен падаше наред в България и до протоколния двубой в Рим не вкара гол и не взе точка в Лига Европа. На Левски им бе дадена такава трибуна, за да си прикрият грешките. Интересно дали, ако потърпевш беше Монтана, Пирин или друг клуб, щеше да се свика Изпълком и да се разформирова Съдийската комисия", допълни Попов.

Той смята, че истерията е обезценила труда на футболистите на Черно море и е отнела радостта на техните фенове от победата с 4:1. „Никъде не видях да се пише, че ги бихме с футболни аргументи. Приспособихме се по-добре на тежкия терен, надтичахме ги, преборихме ги в единоборствата, задържахе трайно топката и я разигравахме по-добре и вкарахме 3 от 4-те гола след образцови футболни атаки, които тренираме упорито. Техният отменен гол се видял от самолет? Ами този, с който изравниха, не се ли видя, или имаше облак. Аз бях на 20 метра и ясно видях, че Живко Миланов е в засада. А убийството на Рабех срещу Заков? Никой не може да ме убеди, че не е преднамерено, след като знаеха, че бяхме останали с един нападател и го изкараха брутално в 15-ата мин. Няма картон с цвят, който да опише постъпката на Рабех", каза още Попов.

Според него не е нормално, когато съдиите грешат в ущърб на Левски, да се вдигат такива истерии, а когато са ощетени съперниците на Левски, грешките на арбитрите да се приемат за човешки.

„Един отменен гол ли е най-големия проблем на родния футбол? Не, разбира се. Защо не се пише за проблемите в Берое, където най-добрият треньор в България Илиан Илиев направи нещо от нищото. Защо не се дискутират проблемите на Ботев, Локо (Пд) и Спартак (Вн), или при какви условия се тренира в школата на ЦСКА? Или защо младежкият ни национален отбор го бие, който го хване", завърши Попов. /БЛИЦ