Талантливият защитник на Славия Стефан Велков, който изкара пробен период в Манчестър Юнайтед, сподели, че е много доволен от престоя си в английския гранд. 17-годишният бранител гостува в предаването "Тази сутрин" на btv заедно с Венцеслав Стефанов. Босът на Славия сподели, че до 2-3 месеца трябва да е ясно бъдещето на Велков, който тази есен блесна с екипа на Славия, а освен това е част и от младежкия ни национален отбор до 21 години. Талантът съобщи какво искат в Манчестър Юнайтед от него.

"Изкарах много добре в Манчестър Юнайтед. Осъзнах обаче колко много още имам да работя. Доволни са от мен, но ми казаха какво трябва да подобрявам. Доста ще тренирам за кондиция. При тях всичко е на много по-високо ниво. Нужна е издържливост. Играе се на много високи обороти. И за сила трябва да работя. Получих програма от кондиционния треньор на Манчестър Юнайтед за подобряване на физическите си качества. Изненада ме колко бързо играят. Единоборствата са много здрави и тежки. Ако си техничен, това е плюс, но най-важно е да влизаш здраво в сблъсъците", сподели Велков.

"Докоснах се до най-големите. В столовата Неманя Видич и Рио Фърдинанд пожелаха да се снимат с мен, нямаше как да им отказа", пошегува се талантът, показвайки обща снимка със звездите на Юнайтед.
0000_velkov.jpg
"Мисля, че мога да стигна нивото на английския футбол. Продължавам да работя и очаквам да разбера какво ще се случи. Знам, че мога да се представя успешно в Манчестър Юнайтед", добави 17-годишният защитник, който в момента е в 11-и клас в английската гимназия.

"Едно е какво си представяш, какво си въобразяваш и съвсем друго е като си там и се сблъскаш с нещата. Не можах обаче да тренирам с първия отбор. Нямаше как това да се случи, тъй като в момента Юнайтед се представя колебливо, назад е в класирането и Дейвид Мойс е под напрежение. Нормално е да иска да си избистря състава. А аз съм играч, който е отишъл там на проби и нямаше как да бъда част от основния отбор. Тренирах с играчите, които бяха резерви в мачовете, както и с юношите до 21 години.

"На неговите години трябва талант, какъвто очевидно Стефан има. Най-важното е да стои здраво стъпил на земята. Да попива от всеки треньор и да извлича максималното, което му е необходимо", сподели Венци Стефанов.

"Манчестър Юнайтед го наблюдаваха в продължение на 6 месеца. Не само те, а и много други клубове. Не искам да му правя реклама. Ние съзнателно не давахме гласност на тези неща. Беше поканен на гости в Манчестър, да го видят отблизо, да се запознае с тях. Цикълът сряда-събота, който е там, не му даде възможност да тренира с най-добрите футболисти. Треябваше да тренира с тези, дето не играят в мачовете и с юношите до 21 г. Манчестър Юнайтед държи да е първа опция за Велков при преминаването му от Славия в друг клуб", сподели шефът на Славия.

"Отдавна работим с Юнайтед. Преди години Райс Мболи беше там, Асен Букарев ходи на стаж. Стефан за мен специално трябва да отиде да играе в сериозен европейски гранд. В него има поне 20 години футбол. Даже му казах, че ще му омръзне. И постоянно му повтарям, че трябва да е здраво стъпил на земята. Да присъстваш, да тренираш и да си до тези звезди в Театъра на мечтите... това е неописуемо", добави Стефанов.

"До 2-3 месеца трябва да е ясно бъдещето му", каза още босът на Славия.

"Наполи е история. Няма да ходи там. Има интерес от много клубове. Не искам да казвам имената, защото след това започва да се спекулира", добави Стефанов.