Новият треньор на Марек Антон Велков сподели, че не е имал колебания дали да поеме дупнишкия отбор. Както е известно, в петък стана известно, че именно той ще води тима след завръщането му в "А" група.

„Може да се каже, че Марек е от моята кръвна група. Знам, че ще бъде трудно. Отборите вече са само 12 и конкуренцията ще бъде голяма. Целта пред нас е да се утвърдим в елита и вярвам, че ще го направм. Наясно съм, че на стадион „Бончук“ има добър колектив, което ще ни бъде от полза“, каза Велков пред zadupnitsa.com.

„Със сигурност няма да правя някаква чистка. Не съм от тези треньори, които идват и измитат всички играчи, а след това водят почти нов отбор. В Марек е свършена добра работа, просто трябва да продължим започнатото. Мога да кажа, че футболистите, които са гръбнакът на тима, не трябва да се чувстват застрашени.

Те са извоювали правото да играят в „А“ група, а са тръгнали от трета дивизия, така че заслужават доверие. Ще трябва обаче и да се докажат, че ще може да се разчита на тях в елита. Футболистите на Марек обаче в момента са малко, така че определено ще има и нови попълнения. На този отбор няма да му отиват чужденци, така че ще заложим на български играчи в селекцията."