Миньор (Перник) ще преследва 6-о място в "А" група, въпреки че стартира новото първенство с две поредни загуби от Литекс (1:2) и Славия (1:2), а в момента заема предпоследната позиция в класирането. Целта обяви треньорът Антон Велков, който е провел разговори през седмицата с футболистите и президента Никифор Вангелов за целите на тима през новия сезон.

Групата за предстоящия мач с Монтана, няма да претърпи промяна от последния двубой със Славия, тъй като в отбора няма здравословни проблеми и всички играчи се подготвяха пълноценно през седмицата. Единствено по специална програма продължава да тренира Любомир Тодоров, който се контузи по време на подготовката в Банско. Според Велков най-важно е футболистите му да запазят самообладание и да излязат спокойни срещу тима на Монтана.

"Много е добре да се спечели гостуването на Монтана и мисля, че тогава нещата ще си дойдат на мястото. Стартът за нас е неуспешен от гледна точка на резултатите, но и друг път ни се е случвало. От играта на моя отбор не мога да не бъда доволен и съм сигурен, че след като спечелим една победа, ще последват и новите успехи. На този етап е важно да запазим самообладание и да излезем спокойни за мача, тъй като неспокойните хора не могат да си вършат добре работата", коментира Велков.

Той заяви още, че след освобождаването на тримата играчи през изминалата седмица, като Павле Делибашич, Атанас Николов и Николай Харизанов групата, с която разполага не е голяма, но пък се надява тези, които останаха в отбора да го накарат да не привлича нови играчи. Наставникът на Миньор не пожела да коментира освобождаването на триото, като каза само, че не таи лоши чувства към никой от тях. Той дори заяви, че след време отново би се спрял на някой от тях, но на този етап нещата са такива, че Миньор не може да ги задържи.

"Жълто-черните" ще проведат утре сутринта последна тренировка, след което заминава на лагер преди двубоя с Монтана. Срещата от 3-ия кръг на "А" група е утре от 18:30 часа на стадион "Огоста". /БЛИЦ

Групата на Миньор за мача с Монтана: Ивайло Иванов, Иван Чворович, Ивайло Цветков, Васил Божиков, Адриан Олегов, Даниел Златков, Костадин Марков, Велимир Иванович, Любомир Витанов, Христо Господинов, Горан Янкович, Николай Христозов, Юри Иванов, Младен Стоев, Томислав Павлов, Петър Петров, Костадин Хазуров, Румен Рангелов, Цветомир Тодоров