Настоящият административен директор на ОФК Пирин (Благоевград) Николай Янкулов ще направи опит да доведе в клуба за старши треньор Антон Велков, пише struma.com. Постът е овакантен, след като временният наставник, който вкара "орлетата" в "А" група - Иво Тренчев, няма лиценз за елита.

Янкулов, е с дълъг стаж и опит, най-вече в столичния Локомотив (София), където работеше до скоро. Точно при "железничарите" Янкулов и Велков работеха заедно и най-вероятно съдбата отново ще ги събере, този път в благоевградския клуб.

Велков започва като помощник-треньор на Стефан Грозданов в Локомотив (София). От 2008 до 2010 г. последователно, е асистент и старши треньор в Миньор (Перник). След това работи в Черноморец (Бургас), Локомотив (София) и Марек (Дупница).

Утре на извънредна сесия на общински съвет Благоевград ще бъде приета оставката на управителя на дружество ОФК Пирин Николай Петрунов и назначен новият директор Венко Попов. Именно новият управител ще преговаря с бъдещия треньор, който трябва да бъде назначен час по-скоро, заради старта на подготовката на "орлетата", предвиден за 15 юни.