Спортно-техническият ди­ректор на Локо (Сф) Антон Вел­ков сподели, че треньорът Емил Велев ще бъде ключът за успеха в Пловдив. Столичани гостуват на Локо (Пд) в събота от 15:30 часа.
 
"Те са традиционно неудо­бен противник за нас. Мачове­те с тях винаги са били с го­лям заряд. За нас липсата на точки и мястото, на което сме (б.а. - червено-черните са 14-и), ни задължава да влезем ударно във втория дял от първенството. Емил Велев знае как да бие Локо (Пловдив). Той е наясно със слабостите им. Трябва да покажем какво можем на терена, на него да говорим, а не по медиите.

Ни­то един от двата отбора ня­ма да спести сили в опит да вземе победата. Няма как да не е плюс, че Велев се изправя срещу бившия си отбор. Спо­ред мен публиката трябва да се отнесе с нужното уваже­ние към него. Не виждам при­чина да не го приемат добре. Все пак той стигна до финал за купата. При всички положе­ния Велев ще иска да покаже, че е класен треньор", каза Велков.
 
Той добави, че не трябва да се очакват чудеса от от­бора, въпреки добрата селек­цията и резултатите в конт­ролите.
 
"Промените, които направихме, и футболисти­те, които взехме, ще вдигнат класата на отбора. За първи път привлякохме всички, кои­то искахме. В предишните две години по определени при­чини не успяхме да го напра­вим. Сега с усилията на Велев и Николай Гигов доста неща се промениха. Единственият риск е, че когато дойдат мно­го хора накуп, може да не се сработят. Затова не трябва да се надяваме на някакви чудеса. Разчитаме на опита на Бибишков, Писаров, Николов, Добрев, Дафчев, Телкийски. Те трябва да ни измъкнат от дъ­ното. Добър показател е, че сме първи в контролите. Но Емил Велев не може на сто процента да се доверява на резултатите от тях. Той много добре го знае, тъй като има достатъчно опит", уточ­ни бившият треньор.
 
Шефът изрази надежди, че все пак в края на сезона отборът може да се поздрави с трофей.
 
"Най-важно е в края на кампа­нията да бъдем доволни от представянето си. Пролет­ният полусезон ще трябва да ни начертае пътя за дру­гата година. Желанието ни е да гоним по-високи цели през сезон 2013/14. Сега просто трябва да излезем от криза­та и да налеем основите. Ня­ма как да говорим за сериоз­ни цели, при положение че сме 14-и. Естествено, може да атакуваме купата. В край­на сметка обаче там се изп­равяме срещу ЦСКА. В годи­ните, в които ние взехме трофея, обаче играхме точ­но срещу тях (б.а. - през 1995 година, когато железничари­те печелят трофея, срещат на 1/4-финалите ЦСКА, като отстраняват армейците в два мача 1:1 и 0:1). Това ни обнадеждава. Освен това два сезона поред Велев стига до финал. Надяваме се и този път съдбата да не му обърне гръб", завърши Велков пред "Тема Спорт".