Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер изрази възмущението си от факта, че евроквалификацията България - Уелс беше изгледана на живо от едва 1000 човека. Както е известно, последният ни мач от групата беше без значение и избраниците на временния селекционер Михаил Мадански отстъпиха с 0:1. Двубоят се игра пред полупразния стадион "Васил Левски" на 11 октомври, а попадението за "драконите" вкара Гарет Бейл секунди преди края на първото полувреме.

Френският специалист даде въпросната среща на националите ни като пример за спад в качеството на международния футбол и отлив на запалянковци от трибуните.

"Хората искат да гледат хубава игра, а не мачове като този на България с Уелс. На него имаше само 1000 зрители на стадиона. Това е подигравка с международния футбол. Трябва да реагираме бързо, защото се задава поредният проблем", коментира Венгер пред клубното списание на Арсенал, цитиран от sportsmole.co.uk.

62-годишният французин прогнозира, че все по-малко фенове ще посещават стадионите и заради икономическата криза.

"Дори във футболна страна като Франция билетите за нито един от последните мачове на националния отбор не бяха разпродадени докрай", изрази разочарованието си Венгер.