Защитникът на Локомотив (Пловдив) Михаил Венков получи днес наградата си за играч на 16-ия кръг в “А” група. 16-и кръг беше отложен и мачовете се играха на 21 март, а Венков отбеляза единственото попадение за успеха на Локомотив (Пловдив) над тогавашния лидер Лудогорец.

На събитието Венков коментира загубата на Локо (Пловдив) от ЦСКА с 0:3 в 20-ия кръг. “Вкараха ни ранен гол, който ни разстрои. След това още два на контраатаки. Изоставаме в точките, но не сме обречени в борбата за призовите места. Ще чакаме грешни стъпки на конкурентите, няма да се предаваме”, заяви Венков.

“Тежко се играе в Ловеч, познавам много добре обстановката. Литекс е един от най-добрите отбори в момента, но имаме два мача дотогава и смятам, че ще се подготвим добре. За нас обаче този мач е финал”, коментира защитникът предстоящия полуфинал за Купата на България срещу Литекс. В другия полуфинал Лудогорец играе със Септември (Симитли).

“За съжаление някои поражения извън Пловдив ни отдалечиха от първите честа. А това ни превръща като отбор с две лица. Надявам се това да се промени, за да си изпълним целите - участие в Европа. Чувствам се прекрасно в Локомотив (Пловдив). В Литекс през последната година наистина не играех и проведох разговор с ръководството, със собственика Гриша Ганчев и напуснах. Имах варианти и за чужбина, и за друг български отбор, по-успешен, но сега съм в Локомотив”, завърши бранителят./БЛИЦ

КЛАСИРАНЕ В "А" ГРУПА