Президентът на Славия Венцеслав Стефанов обяви пред „Канал 3”, че през годините футболните клубове винаги са били от губещата страна по въпроса за телевизионните права. Босът на „белите” говори за издръжката на клуба, селекцията и съдиите в „А” група.
 
„Случващото се с телевизионните права го оприличавам с една поговорка: Сърби, боли, драго ми е. Тези права са проблем от дълги години. Все се търси под вола теле. Клубовете постоянно сме наведената страна, правят си с нас каквото си поискат. Случаят с Киро Домусчиев е инцидентен. Той е малко повече емоционален и малко по-ограничен в някои отношения. Малко ни прецакаха с тези 3 милиона. После се видя, че излиза малко над милион и нещо. Киро реагира емоционално и каза: „Ако трябва, аз ще дам 2 милиона”. Той обича и да се показва, така е и с прическата му на мафиот. Сигурен съм, че ако излезе по-добра оферта, Домусчиев ще се откаже на драго сърце. Аз от висша математика не разбирам, но разбирам от аритметика. Като станат 10 отбора в „А” група, ще има по 4 мача интересни. И хората ще си плащат. Сигурен съм, че ако тв излъчването на „А” група стане платено, ще вземем много повече пари, отколкото могат да ни предложат телевизиите”, заяви Стефанов
 
„Господин Михалев дава пари за Славия от негови фирми. Ние нямаме бюджета на „Левски”, ЦСКА, Лудогорец или там други отбори. Вили Вуцов си знае колко пари взима, при нас никой не получава колосални суми, за да източва клуба” обяви босът на Славия по въпроса за издръжката и финансите на клуба.
 
„Дано Александър Киров да бъде здрав и да му тръгне в Славия. На мен ми е симпатично това момче. Дай Боже да вземем и французина. Искаме да вземем играчи, които да вдигнат нивото”, беше коментарът на Венцеслав Стефанов за селекцията на тима.
 
Президентът на Славия не подмина и темата за съдиите: „Пожелавам им през новата година здраве и да бъдат безпристрастни. Случва се човек да сгреши. На мача с Лудогорец имаше тенденциозни отсъждания за тях. Не виждат ситуация на 30 сантиметра в наша полза, а виждат на 60 метра за тях?”