Президентът на Славия Венцеслав Стефанов отново коментира на пресконференция опита на Бербатов и екипа му да вземе властта в БФС.

"Смятам, че обединението прави силата. Това, което се върши, е точно обратното. Ходят при малките клубове и ги подмамват с обещания, които е невъзможно да се изпълнят. Някои хора са ми споделяли какво им предлагат, няма да го изнасям пред широката публика. Просто ще бъде добре на конгреса колегите да бъдат внимателни, защото сигурно ще има изненади. Всеки има право да говори, каквото си иска. Със сигурност Боби Михайлов има много кусури, аз също, както и всеки, който е в тази зала. Това, което се предлага, са неща, които не могат да се случат. Тиражират се неща, които нямат никаква връзка с истината"

Тези момчета (б.р. – Бербатов и компания) не знаят колко уши имат на главата. Това е сложен процес, 600-700 клуба. Не е "Стани Гоше да седне Тоше". Не е лесно. Да знаят, че няма да потекат реки от благоденствие. За тях е важно да се докопат до там, където смятат, че им е мястото. Глас народен - глас Божи. И да не спечели Михайлов, светът няма да свърши. Аз вътрешно съм убеден, че Боби ще спечели", заяви Стефанов.

Той говори за проваления трансфер на Радослав Кирилов  в турския Гиресунспор.

"Имаше оферта от турския клуб, искаха да отиде за прегледи. Беше договорено всичко, след като отиде там. На следващия ден се обадиха, че имат някакъв новозеландски състезател, който бил пред трансфер, в последния ден се отказал. По брой на чужденците не могат да го направят. Искаха да го вземат юни месец, но им казах, че е далеч във времето. Случват се такива неща, явно не доизпипват нещата така, както трябва“, заяви Стефанов.

Босът на Славия призна, че се водят преговори за привличането на перуанеца Родриго Вилка от Нюкасъл.

„С Лъчезар Танев водим разговори по този въпрос. Засега няма нищо сигурно и за това не съм го оповестил“, поясни Стефанов.