Славия победи Локомотив (София) с 3:1 в първото столично дерби за сезона в „А“ група. Двата отбора стартираха шампионата неубедително и все още се намират в долната половина на класирането. Това беше първа победа за “белите“от началото на първенството. С успеха треньорът им Асен Букарев се закрепи на поста си. Поне засега. Босът на Славия Венцеслав Стефанов излезе усмихнат от стадиона.

"Преди време ви казах, че някой ще го отнесе. Е, отнесе го Локомотив. Момчетата се раздадоха и можехме да вкараме още много голове. Доволен съм от всички. Приятно съм изненадан от Олег Шелаев, когото досега не познавах. Това момче ми хареса и съм убеден, че занапред ще играе важна роля в тима. Радвам се, че преодоляхме първоначалния стрес. В Славия работят много млади треньори", грееше Венци.

На почивката босът си размени реплики с изпълнителния директор на "железничарите" Георги Марков, но не пожела да разкрие подробности. "С него си говорехме за жени, за нищо друго. Нямам ли право да говоря за жени?Трябва ли всичко да си казваме?", попита Стефанов.