Президентът на Славия Венцислав Стефанов и бившият бос на Левски Томас Лафчис се обединиха около тезата, че промените в българския футбол са задължителни.

"Промените във футбола са задължителни. Футболът не може да е отделно от държавата. Държавата и общините трябва да стоят зад футболните отбори. Преход няма. Има затъване. Вече се разбихме и няма излизане. Говорим за принципността. За едни може, а за други не. Всичко е един голям компромис. Докога? Ние имаме условия и за 3-4 отбора в А група, ако критериите са такива, каквито са в Европа”, коментира президентът на Славия Венци Стефанов пред Ринг.

„Дано Митко Събев не се разочарова. Много хора влязоха, оставиха пари и си тръгнаха. Организацията на футболното първенство трябва да се прехвърли на клубовете. Всяка заложна къща да отделя средства за футболните отбори в България. Вместо да се вдигат 5% данъците, можеше да се накарат букмейкърите да отделят средства за българския спорт и футбол”, сподели Томас Лафчис.

"Трябва да се организират нещата и да се разпределят между българските отбори. Вижте Румъния колко отбора има в Шампионската лига и Лига Европа. Ако не се правят компромиси, отборите в А група ще бъдат 3 или 4. Не е трудно А група да бъде от 12 отбора, но започнат да се правят чудесии, за да останат някои отбори. Само отборите, които изпълняват критериите трябва да останат в А група. Базите са плачевни. Терените трябва да се променят и да имат нагреватели”, каза още бившият президент на Левски./БЛИЦ