Бившият национал Венци Христов се завръща в Локомотив (София). Очаква се днес той да направи и първа тренировка с “червено-черните”, информира "Витоша Нюз". Както е известно, нападателят е юноша на клуба. От Локото той отиде в Спортист (Своге), поигра и в Несебър, Монтана и Черноморец (Бс).

Венцислав Христов разтрогна договора си със СКА (Хабаровск) в края на януари. Бившият футболист на Берое, Левски и Нефтохимик напусна руския тим по взаимно съгласие.

29-годишният нападател премина в СКА миналото лято и записа 12 мача и 2 гола за тима от Хабаровск, но почти винаги участваше в срещите като резерва. Бившият му отбор е последен в руската Премиер лига с актив от само 12 точки.

“Информацията ви е вярна. Не мога да бъда обаче на сто процента категоричен, че Венци Христов ще играе при нас през пролетта. На този етап само ще подържа форма с Локомотив. Даже днес го чакам на първа тренировка. Но приоритет за него е чужбина. Момчето чака оферта и не може да се брои за сигурно ново попълнение. Нека изчакаме малко. Иначе ни е обещал, че ако не си уреди трансфер в чужбина, ще ни помогне до края на сезона във Втора лига”, обясни пред “Витоша Нюз” изпълнителният директор на Локо (Сф) Бойчо Величков.

Пред БЛИЦ СПОРТ Венци Христов потвърди, че отново ще облече екипа на "железничарите". "На този етап само ще тренирам с Локомотив", каза бившият голмайстор на Берое.

Както вече писахме, вариант за "железничарите" беше и Преслав Йорданов, който за последно игра в казахстанския Ордабаси (Шимкент), а в момента е свободен агент.

ВТОРА ЛИГА - СЕЗОН 2017/2018

Пълната програма на Втора лига