Президентът на Славия Венцеслав Стефанов предложи въвеждане на системата "пей пър вю" (плати, за да видиш) за българските мачове по телевизията. Неговата идея е срещу цена от 1 лев на sms всеки желаещ да гледа на живо българска среща на малкия екран.
 
"Има много начини да се работи по подобряването на финансовите условия, които имат клубовете в момента, най-вече заради това, защото много и различни фирми ползват нашия патент и продукт - такива са всички фирми, които се занимават със залагания. Ние получаваме определено смешни пари за нашия продукт. В Румъния взимат десетократно повече техните отбори. При нас и това, което взимахме, и това ни отрязаха. Нормално трябва да намерим хора, които или са по-кадърни, или са по-коректни и продуктът ни да бъде оценен както подобава. Не може в Гърция да се получава 20 пъти повече при положение, че едва ли техните отбори са толкова по-напред - каза Стефанов и продължи в същата насока. - Мачът Левски-Литекс са гледали 1, 8 милион души по телевизията. Знаете ли го това? Ако има един платен канал, който иска да гледа мачовете от първенството, пуска един sms за един лев и гледа мача. Дали ще има хора против това въведение? Един милион да го гледат, това са един милион лева. А клубовете в момента взимаме по 200-300 хиляди за цялата година", каза Стефанов.
 
"Дайте така както е навсякъде на Запад да опитаме да го направим и тук при нас. Няма да открием топлата вода, тя е открита много преди нас. Имаше един опит на една от телевизиите да въведе платения канал с английската Висшата лига, но разликата е, че българската телевизия плаща, за да предава английските срещи. А този канал ще бъде на ПФЛ. Той ще предава мачовете от българското първенство, от "А" и "Б" групите, като може да предава целоседмично и всички мачове на организираните първенства - междуюношески формации и други такива", допълни Стефанов.