Президентът на Славия Венцеслав Стефанов заяви, че Боби Михайлов трябва да направи кардинални промени в БФС, за да има успехи. Босът на “белите” се обяви и против свикването на нов Конгрес заради скандалното съдийство на Стефан Спасов – Пастата на ЦСКА – Литекс (1:1). Както е известно, “червените” шефове поискаха нов Конгрес заради тенденциозното съдийство срещу клуба от началото на сезона.

“Аз не съм съгласен, че заради ЦСКА – Литекс трябва да има извънреден Конгрес. Заради мачовете с Англия и Черна гора обаче трябва да има генерална промяна в ръководството на БФС. Съратниците на Боби, героите от 94-а, които радваха всички като футболисти, за ръководители не стават. Така както Боби ги е довел, така може да ги освободи. Когато обаче цял живот едни хора са смучели от футбола, е трудно да ги бутнеш от хранилката. Наско, Мъри, дори и Данчо Лечков, който се прави на света вода ненапита, не стават”, каза Венци Стефанов в ефира на ТВ7.

“Футболният съюз не трябва да се ръководи от бивши футболисти, а от бизнесмени, юристи, мениджъри и интелигентни хора. Аз не се виждам като шеф на БФС, бил съм 8 години вицепрезидент. И на Боби му казах, че с тези герои не мога да седна на една маса. Ние вече 17 години даваме наши лични пари, докато те винаги са смучели от футбола. Боби също има много грешки, най-голямата му е, че ги търпи много години и ги защитава и всички негативи се трупат върху него. Боби има един последен шанс. Ако той драстично не премахне кърлежите около себе си, които само седят и пият, нещата няма да се оправят. Никога не е имало директор на националните отбори, изведнъж измислиха и такава длъжност. Не знам колко е взимал Наско Сираков – пет, десет или петнайсет хиляди”, допълни босът на Славия.

“На националния отбор му трябва сериозен селекционер, който да не се съобразява с Гошо и Пешо, да му се обади и да каже, вземи моето момче, викни този или онзи. Не знам кой ще бъде новият селекционер, Боби сам си води преговорите, но всичко зависи от него. Миналата година разговарях с Аврам Грант и моето желание бе той да поеме националите. Да стигнеш финал в Шампионската лига и да си треньор на Челси, значи можеш. И не забравяйте, че зад гърба си Грант има лоби, което е нужно на България. Той искаше около 500 000 евро на година”, коментира още Венци Стефанов.

“Какви черни каси, какво пране на пари. За да издържаш един отбор, трябва да даваш пари от джоба си. Някой дава ли пари – държава, община. Само съдийските такси, охраната на полицаите, осветление, бани, екипировки, лагери. Имате ли представи за какво става въпрос. Нали ходят по 1000 – 2000 човека на стадиона. Ето, Левски върви добре, пълен е стадионът. От цени на билети не може да се издържа един клуб, не може, разберете.

Държавата трябва да се намеси с базите, трябва да положи някакви средства за реконструкция. Никой президент няма да си отнесе стадиона вкъщи, разберете го. До 1-2 години нито един стадион няма да отговаря на правилата на УЕФА. Там не ги интересува Гошо, Пешо и този и онзи, че се карат. Има си правила”, каза още президентът на “белите”.

“В последната една година съдиите си вършат работата. Сега ухапаха ЦСКА и те скочиха до небесата. Не дай Боже да ухапят и Левски следващия кръг. Сега Батков, както е доволен от цялата работа, ще викне повече от Титанците”, завърши Венци./БЛИЦ