Президентът на Славия Венци Стефанов заяви, че Борислав Михайлов слуша Гриша Ганчев и Николай Гигов и по тяхно желание от съдийството са изхвърлени няколко рефери. Босът на "белите" каза още, че знае за натиск върху съдии, оказван от хора на Лудогорец (Разград).

"Заплашват ме. От Лудогорец ми казаха: "Ти знаеш ли кои сме ние? Ние сме собственици на всички вестници!" Не само Кирил Домусчиев ми го каза, а и брат му. Но аз съм изгубил майка, баща, както и детето си, и да ме плаши някой, че ще ме смаже... Няма как да ме уплашат от Лудогорец. Не могат да ме смачкат с някакви вестници. Вярвам, че част от медиите няма да се хванат на въдицата им", сподели в студиото на btv Венци Стефанов.

"Признавам победата на Лудогорец срещу нас с 6:0. Искам обаче да няма натиск към съдиите. Те миналата година не знаеха на кой свят са, сега говорят. Аз съм 16 години във футбола и познавам реферите, виждал съм ги на семинари и на други места. Хора от съдийската комисия са ми признавали, че им е указвано натиск от от Лудогорец", продължи босът на най-стария столичен клуб.

"Щели да ме съдят. Нека ме осъдят, но ще им заведа един или двама съдии, с които са имали контакт. Има контакт с реферите и това го знам от хора, както от Съдийската комисия, така и лично от съдиите", каза още Стефанов.

"Има кадърни съдии, но ги изхвърлиха, защото не са удобни на някои хора. Гриша Ганчев каза, че докато той е в Изпълкома на БФС, Цветан Георгиев - Малката баничка, няма да е съдия в "А" група. Питайте Боби Михайлов защо Георгиев не свири. Той е перфектен съдия. Ганчев обаче не го харесва, защото не му е удобен. Същата е работата и с Николай Гигов. Той каза на Боби да изхвърлят Валери Петровски", разкри Стефанов, добавяйки - "Аз не искам няколко съдиите да свирят на Славия, защото знам, че ги обработват. Боби Михайлов не може да се справи сам."