Президентът на Славия Венцеслав Стефанов за пореден път нападна Борислав Михайлов и го призова да освободи президентския пост в БФС.

“Боби, отиди си, време ти е. Вече си евродепутат. Остави футбола на футболните хора. Не е задължително президентът на БФС да е футболист. Не е задължително да е от четвъртите в света. Обръщам се към премиера г-н Борисов: "Ако искате да помогнете, почнете отгоре. Рибата се вмирисва откъм главата. Сега искали база за националите на портала на резиденцията. На околовръстното шосе. Защо не поискат базата да е в градинката на университета да им е близо до дискотеките - сън сити, мън сити? 40 декара дава Борисов в Банкя, но не. Искат да кльопнат нещо на околвръстното шосе – най-подходящото място за футбол, да приберат пари от УЕФА", заяви Стефанов.

“Футболист на годината бе порнография. Веднага след церемонията Стойне Манолов даде вечеря на заслужили ветерани – Митата Якимов, Шаламанов, Сашо Костов… Като малък съм им гонил топките, но не виждам тези заслужили хора като делегати на футболни мачове. Виждам някакви водопроводчици. Не ги знам тези хора какви са, но те са лицеприятни на БФС. Футболът ни е трагедия. Президентът на БФС е вицепрезидент на съдиите в Европа, а те се гаврят с нас. Видяхте какво стана и с България - Естония", продължи босът на Славия.

“В кои държави Матеус е бил треньор?! Унгария, Сърбия, България, Израел. Все държави, в които става ала-бала. Защо не дойде Анчелоти, Капело. Трябва нещата да се казват право в очите. На футболист на годината награждават Домусчиев за цялостен принос. Ами хора като Порточанов, Гигов, Гриша Ганчев по-малко ли са направили за футбола? Тези хора ги няма. Те са във футбола от по 15-18 години, а ги няма”, допълни Венци.

“Лондон и Лом не могат да се сравняват. Митко Бербатов е корифей. Виждате как вкарва - един с петичка, друг с боц. Ако му дадат пак да бие дузпа, сигурно с глава ще я вкара”, коментира Стефанов за изявите на Бербатов.