Президентът на Славия Венци Стефанов даде пресконференция преди първата тренировка през лятото. Шефът коментира юбилейната 100-годишнина на “белите” догодина, за когато отборът се готви за по-сериозно класиране в първенството.

“Това е юбилейна година за Славия и необикновена за нас. Дай Боже всеки му да достигне такава възраст. Тази година сме амбицирани да дадем максимума от себе си, треньорите и футболистите. Дай Боже да има феърплей в първенството. Убеден съм, че момчетата ще дадат всичко от себе си и през новия сезон Славия ще се изкачи на това място, което най-много заслужава. Треньорите са наясно със задачите, които им е поставило ръководството. Стараем се да не коментираме и говорим много, повече ще си вършим работата. Нашият клуб единствен може да докаже, че е на 100 години. Фактите говорят, това е, ние имаме доказателство, че сме основани на 10 април 1913 година. Имаме архив, имаме история. Надявам се футболистите да зарадват милионите привърженици на Славия. Защото, ако нашите привърженици не са на трибуните, не крещят и не правят ексцесии, не означава, че сме по-малко от останалите. Нашата публика е най-интелигентната”, заяви Венци Стефанов.

Босът на най-стария столичен клуб коментира и броя на отборите в “А” група. “Не трябва да са повече от 10 отбора. Всеки един клуб отдавна трябваше да даде банкова гаранция от минимум 1,5 милиона, че ще може да издържа. Нямате представа за какво става въпрос в ПФЛ и БФС, колко отбора са неизрядни, не плащат задълженията си. Ако БФС е стриктен, ще останат не повече от 8 клуба. В повечето клубове ситуацията е куче влачи рейс. Обещават им заплати по 10 хиляди лева на месец, 5 месеца не им дават нищо, после им подхвърлят по 1000 лева, колкото да не умрат от глад”, завърши президентът на “белите”.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ