Президентът на Славия Венцеслав Стефанов е твърдо решен да спре Левски за титлата. Както е известно, най-тежкият мач на „сините" до края на сезона е именно срещу „белите" и то на стадиона в квартал „Овча купел". Ако там подопечните на Емил Велев сгрешат, почти сигурно няма да имат шанс да спечелят титлата, въпреки победата в дербито с ЦСКА.

„Още отсега мога да ви кажа, че този мач ще завърши добре за Славия. Футболистите си знаят, че ще получат премиите си, ако успеят да победят Левски. Ако от ЦСКА ни предложат пари, за да вземем точки от Левски, съм готов да приема. Нека обаче дадат. Гарантирам, че ще скочим сериозно на Левски и ще направим всичко възможно, за да ги спрем", каза пред „Меридиан Мач" Венци Стефанов.

Както е известно, той беше в сериозна война със „сините", когато в клуба бяха Наско Сираков и Станимир Стоилов. Неведнъж Стефанов се е подигравал на Левски и винаги мачовете между двата тима са будели небивал интерес.
 
На въпрос: „Ще пази ли Славия футболистите си за Левски?", той отговори: „Ще видите по време на мача в Бургас срещу Черноморец"./БЛИЦ