Президентът на Славия Венцеслав Стефанов бе категоричен, че иска Купата на България, след като миналия сезон тимът изпусна да зарадва феновете си за стогодишнината с трофея. Днес от 17:00 часа "белите" излизат срещу Пирин (Разлог) в първа среща от 1/16-финалите на турнира.

"Купата е приоритет за нас и отборът го знае. Искаме трофея заради феновете си. За неуспеха през миналата кампания ще кажа - всяко зло за добро. Няма как да подценим Пирин Разлог, изключено е това да се случи", каза президентът на "белите".

Той потвърди, че Байерн и Валенсия са набелязали някои от юношите на тима.

"Да, има интерес, и то не само към Стефан Велков, но и към Янис Карабельов и други момчета", каза Стефанов.
От Пирин (Разлог) обявиха, че идват в София с резервите си. "За този мач ще дам възможност да се докажат онези наши футболисти, които са резерви или рядко попадат в състава за мачовете от първенството. Това е отличен шанс за тях да покажат какво могат. Съперникът ни е определено по-класният състав, но това съвсем не значи, че сме свалили гарда. За нас обаче много по-важно и тежко ще е гостуването ни в събота на Хасково за първенството на Б група и ще гледам да съхраня силите на титулярите за този двубой. Но понякога резервите имат и по-добри изяви от титулярите - в края на краищата всеки играч е длъжен да защити името си", каза наставникът на Пирин Иван Стойчев, цитиран от "Тема спорт".