Президентът на Славия Венцеслав Стефанов отново беше пределно откровен и атрактивен пред журналистите. “Белият” бос говори пред журналистите след церемонията по награждаването на бивши футболисти и деятели на клуба с почетен медал „За заслуги“ по повод 100-годишнината. Имената на призьорите са уточнени на няколко работни срещи между представители на футболния клуб и Обществения комитет “100 години Славия”.

“Поставяме основите на нещо по-сериозно. Догодина вече, това, което винаги сме искали, да имаме един отбор, в който нашите деца от школата да се развиват и да им се дават шанс. Ако Славия е сменила няколко треньори, останалите в “А” група също го правят. Такъв е потенциалът на треньорите у нас, както и на футболистите. Може би трябва да дадем повече шанс на Милен Радуканов и екипа му. Те ще имат възможност да работят по-дълго време за бъдещето на Славия. Дано да успеят. Разговарял съм с Радуканов, но не мога да ви кажа колко нови попълнения ще вземем от Нова година. Тези въпроси ги задавайте само на Милен, заяви Стефанов. – Аз се занимавам само с финанси. Не тренирам и не селектирам отбора. Дали ще купуваме, дали ще ни ги подаряват, това не е моя работа. Славия ще я има и след мен.”

Босът на най-стария столичен клуб говори и относно проекта и изграждането на нов стадион на клуба. “Дали очаквам подкрепа от страна на държавата? Ха-ха...А вие, какво сте получили като подкрепа от държавата? Не, нали? Е, защо очаквате ние да получим такава? Никога не сме били богопомазани, не сме такива и сега. Нали знаете приказката за един, където викал неволята, викал я, а тя не идвала. Па накрая се хванал и сам си свършил работата. Така сме и ние, призна Стефанов. - Кога очаквам да стартира строежа на новия стадион ли? Не искам да коментирам тези въпроси. Има прекалено много неясноти и въпросителни. Рано е да говорим. Тогава, когато нещата са уточнени, и станат факт, когато видя, че багерът е дошъл да копае, едва тогава мога да кажа, че нещата ще се случат.”

Стефанов се намръщи на въпрос какъв ще бъде бюджетът на Славия за новата 2014 година. “Не мога да кажа дали ще бъде по-голям отколкото беше през миналата. По принцип тази тема ми е била винаги изключително неприятна, една от най-омразните ми. Не обичам да отговарям. Не е ваша работа. Вие гледайте как се представят футболистите на терена. Мога да отговарям за това, че играем слабо или добре, но за финансите...Смятам, че не е работа на журналистите. Просто твърде много се спекулира и в края на краищата не винаги парите правят футбола. Дали има интерес към наши футболисти ли? Да, има, и то огромен. От Камбоджа, Монголия и Непал", отговори с чувство за хумор шефът на Славия.