Президентът на Славия Венцеслав Стефанов направи поредните си разкрития, този път свързани с взаимоотношенията между „четвъртите в света“ и Димитър Пенев.

„Сега се навършват 30 години от прекрасното американско лято, когато националният отбор на България достигна своя апогей. Никой от героите, никой от организаторите на тържеството на 16 юли не се е сетил да покани Димитър Пенев. Забравили са го. Още по-болното е, че това не е от вчера, не е от онзи ден, не е и от месеци или година. Това е от години. Пената е забравен от „четвъртите в света“. Тотално и от всички с изключение на Емил Костадинов.  Не го търсят, не му помагат, не му подават ръка“, коментира Венци Стефанов пред БЛИЦ.

„В цялата тази обстановка се намеси президентът на БФС Георги Иванов. Знаете ли какво направи – обади се на Димитър Пенев, покани го, помогна му. Подаде му ръка в трудните моменти. Това се казва жест. Тук няма значение, че Гонзо е левскар. Не, той е президент на БФС, обединител е на всички. И отношението му към Пената трябва да послужи за пример. И да бъде поука за тези, които забравиха футболния си баща. Защото това „забравяне“ е грях. Голям грях“, добави босът на Славия.