Президентът на Славия Венцеслав Стефанов обясни как се е стигнало до трансфера на Райс Мболи в руския Криля Советов. Пред алжирски сайт босът на “белите” призна, че вратарят е можел да остане в ЦСКА, но решението му е било да напусне и да заиграе в чужбина.

“Интересувате се защо продадох Мболи на Криля Советов? За да съм честен, аз просто нямах друг избор. Внимателно разгледахме офертата на руснаците и Райс се съгласи да заиграе там. Според вас клубът от Самара е твърде скромен, но аз не съм съгласен. Въпреки това, държа на думите си, че Мболи има качества да носи екипа дори на Реал (Мадрид). Чисто технически той притежава изключителни характеристики. Дори най-големите отбори в Европа не разполагат с вратар като него", заяви Стефанов.

Запитан защо не е изчакал летния трансферен прозорец и евентуална по-добра оферта, президентът на Славия отговори: "Райс изкара в България година и половина. Самият той беше убеден, че е дошло време да смени обстановката и да отиде в друго първенство. Мболи не искаше да чака и реши да напусне. Не можех да го задържа против волята му. ЦСКА наистина ни направи предложение, което може би щяхме да приемем, но решението беше на Мболи"./БЛИЦ